fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Bid- en Dankdagmap

Ontvang iedere biddag en dankdag een complete map met inhoudelijke doordenking van een bijbelgedeelte en uitgewerkte verwerkingsvormen. De map verbind kerk, school en gezin.

Voor wie?

Predikanten, jeugdouderlingen, bid- en dankdagcommissies of -werkgroepen, clubleiding, leerkrachten

Wat?

Abonnement op kant-en-klaar materiaal voor biddag en dankdag

Wat kost het?

 € 60,- per abonnement

Onze Bid- en Dankdagmappen voorzien al jaren in de behoefte van zo’n 600 gemeenten en scholen. De mappen bieden concrete handvatten om de verbinding tussen school, kerk en gezin vorm te geven. Het materiaal is bedoeld om op een voor kinderen betekenisvolle manier vorm te geven aan de viering van bid- en dankdag. Heel geschikt voor een kerkdienst met kinderen, voor de godsdienstles en de viering van bid- en dankdag op school, het club- en/of zondagsschoolwerk en voor gezinsmomenten.

 

Thema dankdag 2024: Alles is van U – blij geven wij terug

Het thema voor de HGJB-Dankdagmap is ‘Alles is van U – blij geven wij terug’ en 1 Kronieken 29:9-20 is gekozen als centraal bijbelgedeelte.

 

In 1 Kronieken 29 verzamelt David spullen voor de bouw van de tempel. Hij is gul en geeft zelf veel, maar ook het volk geeft hun gaven. Vrijwillig én blij geven ze dat alles voor God (1 Kronieken 29:9). David looft en dankt God na al deze gaven. Hij zegt: ‘Alles is van U’ (vers 16). Dat is de kernboodschap van deze HGJB-Dankdagmap. 

Omdat God ons alles geeft, mogen wij alles wat we zijn en hebben aan Hem teruggeven. Deze dankdag staan we erbij stil dat ‘geven’ een uiting van dankbaarheid en vertrouwen is. We krijgen veel van onze God en mogen daar dankbaar voor zijn. We mogen ook aan de slag gaan met dat wat God ons geeft. ‘Geven’ kan op veel manieren. We mogen vruchten, gewassen en producten uit de schepping gebruiken en er dingen van maken voor onszelf en voor de ander. Ook kunnen we geld, tijd of aandacht geven. Dat alles is al van God, en door ervan te geven eren we Hem. God geeft Zelf een voorbeeld: Hij gaf zijn Zoon Jezus voor ons! Alles is van Hem, blij geven wij terug.

 

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met ons supportteam.

 

Goed om te weten

  • Inclusief verzendkosten
  • Abonnementen lopen van 1 juli tot 30 juni en worden automatisch verlengd
  • Opzeggen uiterlijk 30 juni
  • Instroom vanaf biddag mogelijk voor € 30,-
  • Gemeenten met een gemeentelidmaatschap krijgen het eerste exemplaar gratis
  • Aan de mappen werken predikanten en diverse deskundige vrijwilligers mee
Het nodigt uit om echt op kinderniveau een dienst voor te bereiden. Met betrekking tot de preek levert het een heel mooie aanzet voor de exegese en preekopbouw; nuttig!
Een predikant

Alles wat ik nodig heb om de biddag voor te bereiden zit in de map, voor elke groep van de basisschool. Top!
Een leerkracht

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma, di en do: 9.00-16.00 uur

wo en vr: 9.00-13.00 uur

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2024 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy